לאומי >> חולשה בחלק מנתוני המאקרו בארה"ב והתגברות סימני השאלה בנוגע לסיכויים למימוש הצעדים להרחבה פיסקאלית בארה"ב 

עליות חדות יחסית של כ-3% נרשמו במדדי אוסטרליה וברזיל במקביל לעליות חדות יחסית במחירי הסחורות | בלטו מדדי מניות חומרי הגלם והאנרגיה העולמיים (כ-2% כל אחד) | עוד בלטו לחיוב ענפי הנדל"ן (3%) והטכנולוגיה (2.4%).

 

 

FacebookTwitter Whatsapp

25/07/2017 חנוך פרנקוביץ

עיקרי ההמלצות
  • בכלכלה העולמית, נתוני המאקרו מצביעים על המשך שיפור, תוך עליה איטית בלבד בסביבת האינפלציה הגלובלית. מגמות אלו, ככל שימשכו, תומכות במעבר הדרגתי לסביבה מוניטארית מרחיבה פחות בהשוואה לשנים האחרונות. עליה בסביבת הריבית עשויה להביא לאורך זמן לשינוי באופן התמחור של כלל אפיקי ההשקעה בתיקים. 

  • גם בישראל, נתוני המאקרו מעידים על התרחבות הכלכלה המקומית במקביל לאינפלציה נמוכה, וסביבת שער חליפין חזק בהשוואה לממוצע בשנתיים האחרונות. בשלב זה סביבה זו מאפשרת את הותרת הריבית המוניטארית ברמה אפסית על ידי בנק ישראל. כל אלו, עשויים להמשיך ולתמוך בשוק ההון המקומי בתקופה הקרובה. 

  • באפיק האג"חי, אנו ממליצים על תמהיל מאוזן בין חשיפה שקלית לחשיפה צמודת מדד. מדד המחירים לצרכן לחודש יוני אמנם הפתיע כלפי מטה, והחזיר את הקצב השנתי לרמה אפסית, אך קצב זה צפוי לעלות במתינות בחודשים הקרובים מעל לציפיות השוק. הערכה זו נשענת על שיפור בקצב עליית השכר, סביבת הביקושים המקומית האיתנה, ועלייה מתונה בסביבת האינפלציה בחו"ל. מנגד, עוצמת השקל עשויה למתן את קצב עליית המדד.

  • המח"מ המומלץ בתיקים הוא בינוני-קצר. זאת, על רקע ההערכה שסביבת הריביות העולמית והמקומית תוסיף לעלות בשנים הקרובות. יחד עם זאת, אנו ממליצים על הארכה קלה של מח"מ אפיק האג"ח הממשלתי השקלי בישראל, לאור ההערכה שריבית בנק ישראל תשאר על כנה זמן ארוך יותר משהיה צפוי קודם לכן.


  • בשוק האג"ח הקונצרני, הן בחו"ל והן בישראל, אנו מעדיפים להתמקד באג"ח איכותיות בדירוגים גבוהים חלף הדירוגים הנמוכים, עקב מרווחי הסיכון הנמוכים ששוררים באפיק זה. 


  • במבט כולל, אנו ממליצים על חשיפה מנייתית ממוצעת. התמחור באפיק זה אמנם גבוה, אך זאת במקביל לתמחור יקר גם בשאר אפיקי ההשקעה. בהתחשב בכך, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ. אנו ממליצים על אחזקה מהותית במניות ישראל. רווחי הפירמות המקומיות צפויים להמשיך ולגדול לאור השיפור בקצב ובהרכב הצמיחה בישראל, שוק העבודה החזק, וההערכה שהעלאת ריבית בישראל לא צפויה בחודשים הקרובים. בשל התמחור הגבוה בשווקים - קיימת עדיפות לבחירת מניות באופן סלקטיבי ולא באמצעות רכישת המדדים הכלליים, הן בישראל והן בחו"ל. 


  • הפער בין הריביות המוניטאריות של ארה"ב ושל ישראל צפוי להמשיך ולהתרחב באופן איטי במהלך השנה הקרובה. התרחבות זו ממתנת את הלחצים הבסיסיים לתיסוף השקל, ויכולה אף להביא לעלייה בתנודתיות שער החליפין. אנו ממליצים על חשיפה מט"חית בתיק ההשקעות באמצעות אחזקות באפיק המנייתי והקונצרני בחו"ל ללא גידור החשיפה המטבעית. זאת, גם בשל אופיה הממתן של חשיפה מטבעית על התנודתיות הכוללת בתיקי ההשקעות.


    קיימת חשיבות גבוהה למתן דגש על איזונים נכונים בין נכסי סיכון (מניות, אג"ח קונצרני, סחורות) לבין רכיבי הנזילות והאג"ח הממשלתי המהווים "כרית ביטחון" בתיק ההשקעות, לצורך שמירה על רמת סיכון סבירה בתיק.  
התפתחויות בשווקים

הסביבה הכלכלית העולמית ממשיכה להיות חיובית, במקביל לקצב אינפלציה מתון במרבית השווקים. בארה"ב, התחלות הבנייה ומספר ההיתרים עלו בחודש יוני ועמדו ברמה הגבוהה מההערכות המוקדמות. הפתעה חיובית נרשמה גם בתפוקה התעשייתית לחודש זה שהתרחבה ב- 0.4%. לעומת זאת, נתוני המכירות הקמעונאיות רשמו ירידה מתונה. האינפלציה היתה נמוכה מעט מהצפי ועמדה בחודש יוני על קצב של 1.6% (12 חודשים אחרונים) לעומת 1.9% בחודש הקודם. גם באירופה, הנהנית בחודשים האחרונים מהאצה בפעילות הכלכלית, נרשמה התמתנות מסוימת באינפלציה בחודש יוני (12 חודשים אחרונים). בסין, קצב הצמיחה ברבעון השני עמד על 6.9% (בחישוב שנתי), מעט מעל לצפי. נתוני הסחר של סין לחודש יוני היו חיוביים ומעידים על המשך שיפור בביקושים הגלובליים. 

בשוק, נרשמו השבוע עליות שערים במרבית מדדי המניות העיקריים. בארה"ב, בלטו לחיוב מניות מענפי הטכנולוגיה והאנרגיה. המסחר הושפע בין השאר גם מפרסום דו"חות כספיים לרבעון השני של שנת 2017. בשוק האג"ח נרשמה נטייה לירידת תשואות, בדגש על חלקם הארוך של העקומים העיקריים. 
בישראל, נרשמה השבוע נטייה לירידות שערים במדדי המניות העיקריים. בלטו לשלילה מניות מסקטור התקשורת. המסחר בשוק האג"ח הושפע במידה רבה מפרסום מדד המחירים לצרכן לחודש יוני בסוף השבוע שעבר, שהפתיע לשלילה ורשם ירידה חדה של 0.7% (הרחבה בהמשך). השקל פוחת השבוע ביחס למטבעות העיקריים, בניגוד למגמה מתחילת השנה.     

שוק אגרות החוב 
 
  • המשך אינדיקציות להתמתנות בסביבת האינפלציה בעולם, חולשה בחלק מנתוני המאקרו בארה"ב והתגברות סימני השאלה בנוגע לסיכויים למימוש הצעדים להרחבה פיסקאלית בארה"ב תרמו השבוע לירידה בתשואות אגרות החוב הארוכות בעקומים העיקריים. זאת, לאחר עליית תשואות חדה שנרשמה בהם בשבועות האחרונים. 

  • בארה"ב, תשואות אגרות החוב הממשלתיות ל- 10 שנים ירדו ב- 7 נ.ב., בעוד חלקו הקצר של העקום נותר כמעט ללא שינוי. ציפיות האינפלציה הגלומות ירדו במחצית הראשונה של השבוע, אולם בהמשך השבוע התהפכה המגמה, ככל הנראה על רקע המשך התאוששות במחיר הנפט שטיפס בכ- 3%.    

  • באירופה, הבנק המרכזי הותיר את הריבית ללא שינוי, כצפוי. במסיבת העיתונאים שלאחר ההחלטה אמר נשיא ה- ECB, מריו דראגי, כי למרות השיפור בכלכלת אירופה עדיין נדרשת תמיכה משמעותית מצד הבנק המרכזי. יחד עם זאת, בהחלטות הריבית הצפויות בחודשים הבאים תשקלנה התאמות בהיקף הרכישות של אגרות חוב המבוצעות במסגרת ההרחבה הכמותית. לאחר פרסום ההחלטה נרשמה ירידת תשואות מתונה על פני העקום הממשלתי בגרמניה. 

  • בישראל, מדד המחירים לחודש יוני ירד ב- 0.7%, בעוד ממוצע הערכות החזאים עמד על ירידה של 0.2%. נרשמו ירידות מחירים חדות יחסית בענפי ההלבשה והפירות והירקות. נציין כי רכיבים אלה מאופיינים בתנודתיות גבוהה, וכי הנתונים במשק אינם מעידים על חולשה בצד הביקושים. בעקבות מדד יוני, נרשמה ירידה חדה באינפלציה בסיכום 12 החודשים האחרונים שעומדת כעת על (0.2%-), לעומת 0.8% בחודש הקודם.

  • סביבת אינפלציה נמוכה בישראל וגורמים בסיסיים התומכים בשער השקל צפויים לתמוך בהשארת הריבית המוניטארית בישראל ללא שינוי לתקופה ממושכת. בהתחשב בגורמים אלו ובתלילות גבוהה בעקום הממשלתי השקלי המקומי ביחס לעקומים העיקריים (ארה"ב, גרמניה) אנו ממליצים על הארכה קלה של מח"מ האפיק הממשלתי השקלי בתיקים.   
  • באפיק הממשלתי נרשמה השבוע מגמת מסחר מעורבת. מחירי אגרות החוב הממשלתיות השקליות עלו השבוע בחדות יחסית, ומנגד, אגרות החוב הצמודות נסחרו תוך ירידות שערים. זאת, על רקע ההפתעה כלפי מטה במדד חודש יוני כאמור, שתרמה גם לדחייה בהערכות המשקיעים למועד העלאת הריבית בישראל. ציפיות האינפלציה הגלומות נשארו ברמה דומה ביחס לרמתן בשבוע שעבר. באפיק הקונצרני נרשמו ביצועי יתר של מדדי התל בונד השקליים על פני הצמודים, בדומה למגמה באפיק הממשלתי. זאת, תוך יציבות יחסית במרווחי האשראי.   
שוק המניות

  • מדד המניות העולמי עלה השבוע בכאחוז. עליות חדות יחסית של כ-3% נרשמו במדדי אוסטרליה וברזיל במקביל לעליות חדות יחסית במחירי הסחורות. גם ברמה הענפית בלטו מדדי מניות חומרי הגלם והאנרגיה העולמיים (כ-2% כל אחד). עוד בלטו לחיוב ענפי הנדל"ן (3%) והטכנולוגיה (2.4%). 

  • מדד ת"א 35 סיים את השבוע בעליות שערים קלות, בהובלת מניות חברת הנדל"ן המניב. מניות אלו הגיבו לירידה בתשואות אגרות החוב הממשלתיות בעקבות פרסום מדד המחירים לצרכן. מניות חברות השבבים המקומיות בלטו לטובה, על רקע סביבה עסקית חזקה המתאפיינת בביקושים גוברים למוצריהן. גם מניות חברות הטכנולוגיה האחרות הציגו השבוע ביצועי יתר, במקביל לפיחות בשקל. מנגד, סקטור התקשורת המקומי המשיך לבלוט לשלילה. בסקטור הפארמה, נרשם תיקון כלפי מטה, לאחר שבשבוע שעבר נרשמו עליות שערים חדות. גם ענף האנרגיה המקומי הציג חולשה יחסית, על רקע הנפקת חלק מהזכויות במאגר "תמר" לגופי השקעות מוסדיים. 

  • מספר הנפקות ראשוניות (IPO) צפויות בקרוב בבורסה בתל אביב. ריבוי ההנפקות מתאפשר לנוכח המגמה החיובית שמאפיינת את השווקים, אשר נהנים מסביבת ריבית נמוכה ומיעוט אלטרנטיבות להשקעה. עם זאת, רמת המחירים של חלק גדול מהמניות בשוק המקומי משקפת את מלוא ערכן הכלכלי, ולכן קיימת חשיבות גבוהה לסלקטיביות באפיק המנייתי. 

מטבעות וסחורות

  • הדולר נחלש מול סל המטבעות בכ-0.7%, לאחר פרסום כי המכירות הקמעונאיות בארה"ב בחודש יוני ירדו בכ-0.2%. עוד הושפע הדולר לשלילה מההערכות שמימוש תכנית ביטוח הבריאות החדשה שמתכנן הממשל בארה"ב יתעכב, תוך התגברות הספקות לגבי יישום צעדי מדיניות נוספים כגון רפורמה במיסוי והשקעה מאסיבית בתשתיות. האירו התחזק בכ-1% והושפע לחיוב מהודעת הריבית באירופה, כאמור.

  • השקל נחלש בכ-1% מול הדולר בעקבות פרסום מדד המחירים לצרכן לחודש יוני, ודבריה של הנגידה שהריבית בישראל תשאר נמוכה גם אחרי שבנקים מרכזיים אחרים יעלו את הריבית. 

  • הדולר האוסטרלי התחזק בכ-2.4% מול הדולר. התיסוף במטבע הושפע מעליה של 6.5% במחיר עופרת הברזל, המהווה חלק מיצוא הסחורות של אוסטרליה. השבוע פורסם כי הבנק המרכזי של אוסטרליה מעריך שהריבית הריאלית הניטרלית למשק, הינה בסביבה של 3.5%, כ-2% מעל הריבית כיום.

  • מחירי הסחורות עלו השבוע בחדות. מחיר חבית נפט מסוג WTI התייקר בכ-3%, במקביל לירידה במלאי הנפט בארה"ב. מחיר אונקיית זהב עלה בכ-2%. גם הסחורות החקלאיות רשמו עליות נאות. 

אג"ח: שי ג'רבי

מטבעות וסחורות: מורן מייק בכר

חנוך פרנקוביץ' ענף מחקר שוק ההון

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

Right
Image by John R Perry from Pixabay

לומברד אודייר: "הביקוש לגז טבעי נותר חזק לטווח הארוך"

ג`יאנוון סאן ורובין הוורת`, לומברד אודייר
17/04/2024
Left

 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.