אי.בי.אי >> השוק הקונצרני לא זול, המרווחים בשפל היסטורי ורואים לא מעט עיוותים בשוק 

עיוותים הם בדרך כלל סימן לשוק יקר, דרכם אפשר לראות שהשוק מחפש לקנות ולא להרוויח, עיוות לדוגמא הוא הפער הנמוך במרווח בין האג"חים הבכירים של הבנקים (פיקדונות) לבין הנחותים יותר.

 

 

FacebookTwitter Whatsapp

19/06/2017 ליאור יוחפז

אז הפד' העלה את הריבית בארה"ב ל- 1.25%, השוק תמחר כמעט 100% הסתברות להעלאה וקיבל, מה שנקרא "בצפי". לא רוצה להרוס את ההרמוניה הזו, אבל מבט מעמיק יותר למה הפד' משדר מצביעה על פערים לא קטנים בין השוק לפד'. בכירי הפד' התבטאו כמה פעמים שהעלאות הריבית האלו הן חלק מרצף העלאות כדי להגיע לריבית "נורמאלית", אף אחד לא יודע מה היא, אבל ברור שהיא לא 0% או 0.25% וכנראה גם לא 1.25%.
 
מבט על החלק הקצר של עקום התשואות האמריקאי מראה שהעקום לא קונה את סיפור החזרה לנורמליות של הפד', התשואה לשנתיים אחרי ההעלאה עומדת על 1.3% כשריבית הפד' 1.25%, כלומר השוק נותן הסתברות נמוכה מאוד שנראה עוד העלאות ריבית. תוסיפו לזה את ההשתטחות של העקום בין התשואה ל- 10 שנים לתשואה לשנתיים שאנחנו חווים בשבועות האחרונים, התמונה שמתקבלת היא עלייה בהסתברות להאטה בשנה הבאה. האטה כלכלית בארה"ב שנה הבאה זה לא משהו שלא יכול להיות, אבל זה משהו ששוק המניות ממש לא מתמחר, אחד השווקים פה טועה.
 
בארץ התמונה דיי הפוכה, יש פה את כל הסיבות לריבית נמוכה ועדיין אנחנו רואים שוק שמתמחר 40% הסתברות להעלאת ריבית בשנה הקרובה. אינפלציה מתחת ליעד בנק ישראל (ולפי התמחור של השוק גם ימשיך כך עד לפחות 2019) ומטבע חזק להערכתי לא יתנו לריבית בנק ישראל לעלות לפני סוף 2018. האיום העיקרי על הריבית בכיוון מעלה היה הפד', העלאות מהירות שם יכלו להחליש את השקל ולמשוך את האינפלציה והריבית כלפי מעלה. אז כמו שזה נראה, נגמרו לעקום הישראלי התירוצים…     
 
שוק האג"ח הקונצרני לא זול, המרווח של רוב האגרות בשפל ההיסטורי ורואים הרבה עיוותים בשוק. עיוותים הם בדרך כלל סימן לשוק יקר, דרכם אפשר לראות שהשוק מחפש לקנות ולא להרוויח, עיוות לדוגמא הוא הפער הנמוך במרווח בין האג"חים הבכירים של הבנקים (פיקדונות) לבין הנחותים יותר.
 
אבל משהו שחשוב להבין וצריך לקחת בחשבון, כשהתשואות על האג"ח הממשלתי נמוכות הנכונות לקחת סיכון ולהעלות את התשואה גבוהה. נניח שהתשואה על אג"ח ממשלתי תעמוד על 7%, מרווח של 1.2% פחות מעניין. אז תמשיכו לחלום על 7%...בינתיים נחזור למציאות, כשהתשואה על האג"ח הממשלתי עומדת על1%  מרווח של 1.2% הוא 120% תוספת תשואה. אותו עקרון עובד גם בסטיות התקן (VIX - מדד הפחד), שהם עלות הגידור / ביטוח.
 
ליאור יוחפז, מנהל השקעות ראשי,IBI  בית השקעות


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

Right
Image by John R Perry from Pixabay

לומברד אודייר: "הביקוש לגז טבעי נותר חזק לטווח הארוך"

ג`יאנוון סאן ורובין הוורת`, לומברד אודייר
17/04/2024
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי-טפחות / צילום: יחצ

מזרחי טפחות: הנתונים לא תומכים בהורדת ריבית קרובה

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי מזרחי טפחות
15/04/2024
Left

 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.