אלכס זבזינסקי, מיטב דש > הנתונים הכלכליים בסין ממשיכים להיחלש וצפויים להשפיע על הפעילות במדינות האחרות 

בסין כל הנתונים השוטפים שהתפרסמו בשבוע האחרון היו נמוכים מהתחזית, כולל הייצור התעשייתי, המכירות הקמעונאיות וההשקעות. נתונים אלה באים אחרי חולשה במדדי מנהלי הרכש ומצביעים שהכלכלה הסינית נמצאת במגמת היחלשות שצפויה להשפיע על הביקושים ליבוא לסין ודרכם על הפעילות במדינות האחרות.

 

 

FacebookTwitter Whatsapp

25/05/2017 אלכס זבזינסקי

עיקרי הדברים 

  • מכלול הנתונים השוטפים ממשיכים להצביע על שיפור בפעילות המשק הישראלי. עדיף בשלב זה לא לתת משקל גבוה לנתוני הצמיחה הראשוניים לרבעון הראשון. התחזית שלנו לצמיחה בשנת 2017 נותרה ללא שינוי ברמה של כ-3%.

  • נמשך שיפור בנתונים הכלכליים באירופה.

  • המשק היפני רשם את הרצף הארוך ביותר מאז 2006 של צמיחה חיובית, אך האינפלציה לא עולה.

  • ניכר שיפור בפעילות התעשייה בארה"ב תוך שיפור בניצולת וגידול בהשקעות. 

  • הדחתו של טראמפ עדיפה להערכתנו לשווקים מהישארותו במצב פוליטי מוחלש.

  • הנתונים הכלכליים בסין ממשיכים להיחלש וצפויים להשפיע על הפעילות במדינות האחרות.

  • למרות הירידה בתשואות האג"ח, בציפיות האינפלציה ובערכו של הדולר, השווקים מעריכים שהסיכוי לעליית ריבית ה-FED עדיין גבוה. אנו גם חושבים שהסיכוי עולה על 50% בעיקר בגלל התחממות בשווקים. לאור תוואי הריבית החזוי של ה-FED, תשואות האג"ח הארוכות נמוכות מדי להערכתנו.

  • משקל האג"ח הקונצרניות בישראל שנמצאות בידי הציבור וקרנות הנאמנות יחד הגיע לשיא היסטורי. איכות התיק בידיהם נמוכה משמעותית מאיכות תיק השוק. הנזילות בשוק הקונצרני בשפל וגם המרווחים.
המלצות מרכזיות

  • אנו ממליצים על מח"מ התיק של כ-4 שנים.

  • אנו מסירים המלצה להעדפת האג"ח הצמודות על פני השקליות.

  • אנו ממליצים להגדיל חשיפה לאג"ח בריבית משתנה על חשבון הנזילות.

  • אנו ממשיכים להמליץ על חשיפת יתר למניות הצמיחה בארה"ב ובאירופה וחשיפה נמוכה למניות הדווידנד.

  • אנו ממליצים להקטין חשיפה לאג"ח הקונצרניות  בדירוגים הנמוכים בישראל
מאקרו ישראל.

נתוני הצמיחה הראשוניים לא מהווים אינדיקאטור אמין למצבו של המשק 

לפני שניגשים לניתוח נתוני הצמיחה במשק ברבעון הראשון, צריכים לציין שאפשר להסתמך עליהם רק בערבון מוגבל. ניסיון העבר מלמד שהתמונה יכולה להשתנות במאה שמונים מעלות בעדכונים הבאים.

לדוגמה, בפרסום הראשון, צמיחת המשק ברבעון הראשון 2016 הייתה 0.8% לעומת 4.4% בנתון המעודכן כעת. בשנים 2014-2015 העדכונים בנתון הצמיחה הכולל היו קטנים יותר, אך ברכיבי התוצר השינויים היו גדולים, כפי שניתן לראות בתרשים 1. השינויים הגדולים במיוחד היו בנתוני סחר החוץ והצריכה הפרטית.



 
אם בכל זאת נתייחס לפרסום, אז כפי שמציינת הלמ"ס בהודעתה, תנודתיות ביבוא כלי הרכב השפיעה מאוד על הנתונים, כולל על העדכון כלפי מטה לנתוני הצמיחה למחצית השנייה של 2016. מלבד יבוא הרכבים, נתוני ההשקעות במשק הושפעו גם מסיום ההשקעות במפעל אינטל. 

כדי לעקוף השפעת יבוא הרכבים כדאי לבחון נתוני צמיחת התמ"ג למעט מסים נטו על יבוא, שדרכם עוברת ההשפעה העיקרית של יבוא כלי הרכב על התוצר. כמו כן בחנו הנתונים לעומת רבעון מקביל אשתקד  כדי "להחליק" את המגמה. בחינה זו מראה שקצב הצמיחה ללא מסים על היבוא לעומת הרבעון המקביל אשתקד נותר ברבעון הראשון גבוה ברמה של 4.3% ודומה לרבעון הקודם, זאת לעומת הירידה בקצב הצמיחה  לפי נתוני התמ"ג הרגילים (תרשים 2). 

שורה תחתונה: מכלול הנתונים השוטפים שכולל סקר החברות של בנק ישראל, סקר אמון הצרכנים, סקרי כוח אדם וכו' ממשיכים להצביע על שיפור בפעילות המשק. עדיף בשלב זה לא לתת משקל גבוה לנתוני הצמיחה הראשוניים לרבעון הראשון. התחזית שלנו לצמיחה בשנת 2017 נותרה ללא שינוי ברמה של כ-3%.

מאקרו עולם.

למרות המשך השיפור בנתונים הכלכליים באירופה ה-ECB לא צפוי לשנות מדיניותו בקרוב

המשק האירופאי צמח בקצב שנתי של 2% ברבעון הראשון והציג שיפור קל לעומת הרבעונים הקודמים (תרשים 3). גם האינדיקאטורים השוטפים באירופה ממשיכים להכות את הציפיות להבדיל מארה"ב כפי שמעיד מדד ההפתעות בנתונים הכלכליים באירופה שממשיך לשהות ברמות הגבוהות של חמשת השנים האחרונות לעומת הירידה החדה בארה"ב (תרשים 4).



 
הסקר של המכון ZEW בגרמניה הצביע על מגמת התרחבות ניכרת בכלכלה האירופאית. אינפלציית הליבה עלתה בחדות בחודש אפריל מ-0.7% ל-1.2%. אולם, נתוני אינפלציית הליבה הושפעו במידה חריגה מהתייקרות עונתית חדה במחירי חבילות נופש. ללא סעיף זה לא חל שינוי באינפלציה (תרשים 6). בינתיים, לראשונה בשלוש השנים האחרונות נסגרו פוזיציות שורט נטו על האירו (תרשים 5) תוך המשך התחזקות המטבע האירופאי מול הדולר. 

דוברי ה-ECB העבירו לאחרונה, כולל בשבוע שעבר, מסרים "נצים" לפיהם הבנק צריך להתחיל ביציאה מהמדיניות המוניטארית המרחיבה. אולם, הנגיד דראגי, שדי הצליח לכפות את דעתו על הועדה המוניטארית בשנים האחרונות, הציג בכל התבטאויותיו הפומביות האחרונות גישה זהירה יותר. 

שורה תחתונה: הנתונים ממשיכים להעיד על התרחבות מגמת שיפור במשק האירופאי. האינפלציה לא באמת עלתה, כפי משתקף במדד הליבה האחרון. ה-ECB צפוי להודיע על צמצום הרכישות בחודש ספטמבר ולא בישיבה הקרובה. 

רצף צמיחה ארוך ביותר ביפן מאז 2006

המשק היפני צמח ברבעון הראשון בשיעור שנתי של 2.2% (תרשים 7). לראשונה מאז שנת 2006 נרשמה צמיחה חיובית במשך חמישה רבעונים ברצף. יחד עם זאת, הצמיחה במונחים נומינאליים הייתה אפסית. מדיניות הבנק המרכזי לא מצליחה להגביר אינפלציה וצפויה להישאר ללא שינוי בעתיד הנראה לעיין. 




שיפור בייצור התעשייתי בניצולת בתעשייה בארה"ב. צפוי גידול בהשקעות החברות 

לאחרונה נרשם שיפור ניכר בייצור התעשייתי בארה"ב. מדד הייצור התעשייתי עלה בחודש אפריל ב-1%, השיעור הגבוה ביותר בשלוש השנים האחרונות, תוך עלייה משמעותית בניצולת בתעשייה (תרשים 9). עלייה בניצולת ושוק עבודה "מתוח" גורמים לחברות להגביר את ההשקעות, כפי שבא לידי ביטוי ברכיב הציפיות להשקעות במדד הפעילות של שלוחת ה-FED ב-Philadelphia (תרשים 8). בסה"כ, למרות מספר נתונים חלשים במשק האמריקאי שהיו לאחרונה, להערכתנו, השיפור בו נמשך ואף מתגבר.

 
הנתונים בסין ממשיכים להיחלש

בסין כל הנתונים השוטפים שהתפרסמו בשבוע האחרון היו נמוכים מהתחזית, כולל הייצור התעשייתי, המכירות הקמעונאיות וההשקעות. נתונים אלה באים אחרי חולשה במדדי מנהלי הרכש ומצביעים שהכלכלה הסינית נמצאת במגמת היחלשות שצפויה להשפיע על הביקושים ליבוא לסין ודרכם על הפעילות במדינות האחרות. 

השקעה בברזיל – הימור פוליטי

המשבר הפוליטי בברזיל מאיים לחסל ההישגים שנרשמו בה בשנה האחרונה. מאז  שנשיאת ברזיל הודחה בסוף 2015, נרשם שיפור כמעט בכל האינדיקאטורים הכלכליים (תרשים 10). אולם, הרפורמות הנדרשות למשק הברזילאי לא הושלמו. מדד אי הוודאות של המדיניות הכלכלית בברזיל נמצא דווקא כעת בשיא בגלל תהליכי חקיקה כלכלית המתקיימים במדינה (תרשים 11). ערעור היציבות הפוליטית עלול לפגוע בביטחון העסקים והצרכנים ולהחזיר את המדינה במהירות למשבר. הכלכלה  והשווקים בברזיל מאוד תלויים כעת בפוליטיקה. לכן, כניסה לשוק הברזילאי במצב הנוכחי בניסיון לנצל את הירידות מהווה הימור על הפוליטיקה הברזילאית.




שווקים.
הדחתו של טראמפ עדיפה לשווקים על הישארותו בעמדה פוליטית מוחלשת
אומנם אנו נוקטים בגישה זהירה ביחס לשוק המניות האמריקאי, אך הירידות שנרשמו ואולי עוד ירשמו בגלל ההסתבכות של הנשיא האמריקאי נראות דווקא כאפשרות לניצול הזדמנויות. לדעתנו, אפשר לשקול מכירת המניות האמריקאיות בגלל שהן יקרות, בגלל שהריבית עולה, בגלל החלטות כלכליות גרועות של הממשל ובגלל סיכונים אחרים שהוא מייצר אך לא בגלל עלייה בסיכוי להדחת הנשיא. 
השווקים כבר מזמן כמעט לא מעניקים פרמיה חיובית משמעותית להשפעות המדיניות הכלכלית של הממשל. הדולר שהתחזק בחדות בציפייה לצעדי הממשל להגדלת היצוא נטו, הספיק כבר לרדת בכ-5.6% מהשיא מול סל המטבעות ולחזור לרמה שהייתה ערב בחירתו של הנשיא וזאת למרות שה-FED העלה ריבית בקצב גבוה ממה השווקים ציפו (תרשים 12). 
המניות שהציגו תשואה עודפת עם בחירתו, כגון מניות החברות שמשלמות מס גבוה ומניות החברות המקומיות, מציגות תת ביצוע עמוק במיוחד לאחרונה (תרשים 13).
תרשים  12
 
מקור: Bloomberg, מיטב דש ברוקראז' תרשים  13
 
גם לפני ההסתבכות האחרונה של הנשיא, הרפורמה המובטחת במס הייתה נראית רחוקה ולא ברורה. עוד יותר רחוקה הייתה האפשרות לתוכנית השקעה בתשתיות שדורשת שיתוף פעולה בין שתי המפלגות בבית הנבחרים. 
הסיכוי להתקדמות הרפורמות עם טראמפ במצבו הפוליטי המוחלש הנוכחי נראה נמוך. דווקא בתסריט של החלפתו של טראמפ בסגנו, הרבה יותר מיושב בדעתו, מעורר פחות שערוריות ומקובל יותר על המפלגה הרפובליקנית עצמה יהיה יותר סיכוי להתקדמות הרפורמות. לכן, גם אם בשלב הראשון המשך הסתבכות הנשיא תפגע בשווקים, אם ההתפתחויות ינועו לכיוון הדחתו מצב הרוח דווקא צפוי להשתנות לטובה.
שורה תחתונה: ההסתבכות של טראמפ יכולה להיות סיבה לירידות בשווקים בעיקר אם הוא נשאר בתפקידו בעמדה פוליטית מוחלשת. התקדמות להדחתו עשויה דווקא להטיב עם השווקים.



תנאים פיננסיים מקלים מדי הנם הסיבה העיקרית לעליית ריבית ה-FED

שאלה למשקיע מנוסה - אם בין שתי ישיבות ריבית ה-FED הרבעוניות נרשמה ירידה בתוואי ריבית ה-FED לשנים הקרובות המגולם בחוזים, בתשואות האג"ח, בציפיות האינפלציה, בשערו של הדולר, נתוני הצמיחה אכזבו והסיכוי לרפורמות פיסקאליות מרחיבות פחת, האם הסיכוי לעליית ריבית ה-FED בישיבה הבא עלה או ירד?

 
מבלי לדעת את מה שקרה במציאות, משקיע מנוסה היה מתקשה להאמין שהסיכוי לעליית הריבית עלה משמעותית ועומד ברמה של כ- 74% .

הגורמים שיכולים ליישב את הסתירה הם ההתפתחויות הפוליטיות, מסר ה-FED שהחולשה בנתונים הייתה זמנית אינה משקפת את מגמת השיפור בכלכלה ובעיקר המשך "החגיגה" בשווקים שבאה לידי ביטוי בהקלה נוספת במדדי התנאים הפיננסיים למרות עליות הריבית.

אם הריבית לא תעלה, תשואות האג"ח הארוכות עשויות לרדת עוד יותר, הדולר ייחלש בצורה ניכרת ושוק המניות כנראה יקבל עוד דחיפה לעליות. הקלה נוספת בתנאים הפיננסיים עלולה לגרום להתחממות יתר ולהיות מסוכנת מבחינת ה-FED. זאת הסיבה העיקרית להערכתנו שתשפיע להחלטה להעלות את הריבית. 

תשואת האג"ח הממשלתית ל-10 שנים בארה"ב שנגזרת מתוואי הריבית החזוי של ה-FED שפורסם בחודש מרץ אמורה לעמוד על כ-2.6% (תרשים 17). להערכתנו, לאור העובדה שה-FED דווקא דבק בתחזית שלו, תשואות האג"ח הארוכות בארה"ב נמוכות מדי ואינן משקפות נאמנה מצבה של הכלכלה האמריקאית ותוואי ריבית ה-FED. 

שורה תחתונה: אנחנו עדיין מעריכים שבסיכוי גבוה מ-50% הריבית תעלה בפגישה הקרובה של ה-FED. אנו ממשיכים להמליץ על מח"מ התיק של כ-4 שנים. ירידת התשואות בגלל הנסיבות הפוליטיות תשמש להערכתנו כהזדמנות למכור אג"ח. 

לא רק משקלו של התיק הקונצרני בידי הציבור בשיא, אלא איכותו נמוכה מהאיכות ב"תיק השוק"

לפי הנתונים המעודכנים של בנק ישראל, החזקת הציבור וקרנות הנאמנות יחד בשוק הקונצרני הגיעה בחודש מרץ לשיא חדש של 61% מסך שווי השוק כאשר המוסדיים שכוללים קופות הגמל, קרנות הפנסיה, חברות הביטוח והבנקים מחזיקים ב-39% הנותרים (תרשים 18). בחודשים הראשונים של השנה נרשם גידול חד בחלקו של הציבור וקרנות הנאמנות.

משקל "הידיים החלשות" עולה בשעה שהנזילות בשוק הקונצרני יורדת ונמצאת ברמה הנמוכה ביותר היסטורית. היחס בין סך מחזור המסחר השנתי לסך שווי השוק של האג"ח הקונצרניות (מספר פעמים שהשוק "מגלגל" את תיק הקונצרני בשנה) ירד השנה לרמה הנמוכה ביותר מאז 2010.
 

לא רק שמשקל הציבור והקרנות עלה, אלא שסיכון תיק הקונצרני שלהם גבוה הרבה יותר מהתיק של המוסדיים. הם מחזיקים רק 56% מכל האג"ח בעלי דירוג AA מינוס ומעלה, לעומת המשקל הכולל שלהם בשוק  הקונצרני שעומד על  61%. לעומת זאת, הם מחזיקים משקל גבוה מהמשקל שלהם בתיק באג"ח בדירוגים נמוכים יותר (68% בדירוגים  בין BBB מינוס ל-A+, ו-78% באג"ח בדירוגים נמוכים עוד יותר) (תרשים 20). כפועל יוצא מכך, התיק שבידי המוסדיים הוא דווקא באיכות גבוהה יחסית ל"תיק השוק", למרות שאופק ההשקעה שלו דווקא ארוך יותר. 

נציין שחלק מהמחזיקים שמוגדרים "ציבור" כוללים גופי נוסטרו ממונפים שטווח ההשקעה שלהם מאוד קצר. במקרה של טלטלה חזקה בשוק הם עלולים "לסגור פוזיציות" במהירות ולהגביר עוד יותר לחצים בשוק הקונצרני.

כל זה קורה כמובן כאשר המרווחים בדירוגים הנמוכים ירדו לרמה הנמוכה ביותר מאז המשבר.
 
שורה תחתונה: אנו ממשיכים להמליץ להגביר חשיפה לאג"ח הקונצרניות בדירוגים גבוהים ע"ח האג"ח בדירוגים נמוכים יותר.


למכין האנליזה לא ידוע על ניגוד עניינים במועד פרסום האנליזה.
גילוי נאות מטעם מיטב דש ברוקראז' בע"מ (להלן: "התאגיד המורשה")
ניתוח זו נועד לשם מסירת מידע בלבד, ובשום אופן אין לראות בה חוות דעת, הצעה, המלצה או יעוץ/שיווק לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים המתוארים בה. הסקירה מתבססת על מידע אשר פורסם לציבור, אשר מיטב דש ברוקראז' בע"מ ומיטב דש השקעות בע"מ (לשעבר: דש איפקס הולדינגס בע"מ) מניחים כי הוא מהימן וזאת מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לבירור מהימנות, דיוק ושלמות המידע. המידע המופיע בסקירה זו אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע פוטנציאלי ואינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות והפרטים המופיעים בו. המידע, הפרטים והניתוח המפורטים, לרבות הדעות המובאות, בסקירה זו, עשויים להשתנות ללא מתן הודעה נוספת. סקירה זו היא על דעת הכותבים בלבד ומשקפת את הבנתם ליום כתיבתה. סקירה זו אינה מהווה תחליף, בשום צורה שהיא, לייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתוניו וצרכיו המיוחדים של כל אדם. מיטב דש ברוקראז' בע"מ וחברות בקבוצת מיטב דש השקעות בע"מ, בעלי מניותיה, עובדיהם ו/או מי מטעמם לא יהיו אחראים, בכל צורה שהיא, לכל נזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בסקירה זו, ככל שייגרם כזה, וכן הם אינם יכולים לערוב ו/או להיות אחראים למהימנות, דיוק ושלמות המידע המפורט בסקירה זו. מיטב דש ברוקראז', הנמנית על קבוצת מיטב דש השקעות בע"מ, מבהירה כי היא וחברות אחרות בקבוצה עוסקות, במישרין או בעקיפין באמצעות חברות קשורות, לרבות החברה האם מיטב דש השקעות בע"מ, חברות אחיות וחברות אחרות בקבוצה, בין היתר, במתן שירותי ניהול השקעות, ניהול קרנות נאמנות, ניהול קופות גמל, ניהול קרנות פנסיה, חיתום ובנקאות השקעות וכתוצאה מכך, למיטב דש ברוקראז', ולחברות אחיות וחברות אחרות בקבוצת מיטב דש השקעות בע"מ ו/או לבעלי עניין למי מבין החברות המפורטות דלעיל ולקוחותיהם, עשוי להיות עניין בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנכללים בסקירה זו, ככל שמפורטים כאלה, מעת לעת, לפני פרסום הסקירה, בזמן פרסומה ולאחר פרסומה. מיטב דש ברוקראז' בע"מ אינה מתחייבת ואין בסקירה זו משום התחייבות להשגת תשואה כלשהי או רווח כלשהו כתוצאה מכל סוג של פעולה בהתאם לאמור בסקירה זו.
סקירה זו הינה רכושה הבלעדי של מיטב דש ברוקראז' בע"מ ואין להעביר לצד ג', להעתיק, לשכפל, לצטט, לפרסם בכל אופן, להדפיס, לצלם, להקליט או להעתיק  את הדוח, באופן מלא או חלקי, מבלי לקבל אישור מראש ובכתב.
1.מיטב דש השקעות בע"מ ו/או תאגיד קשור לה ניהלו הנפקה פרטית / הצעה של ניירות ערך של התאגיד הנסקר במהלך 12 החודשים שקדמו למועד פרסום הסקירה דלעיל.
2.מיטב דש השקעות בע"מ או תאגיד קשור לה קיבלו מהתאגיד הנסקר תמורה מהותית בגין מתן שירותים במהלך 12 החודשים שקדמו למועד הפרסום של הסקירה דלעיל.
3.מיטב דש השקעות בע"מ או תאגיד קשור לה צפויים לקבל תמורה בהיקף מהותי מהתאגיד הנסקר לאחר פרסום הסקירה דלעיל.
4.בעל שליטה בתאגיד הנסקר הינו בעל עניין במיטב דש השקעות בע"מ ו/או חברה קשורה לה.
5.במועד פרסום אנליזה זו, בעל השליטה בתאגיד המורשה מחזיק החזקה מהותית בסוג מסוים של ניירות ערך של התאגיד הנסקר.
6.במועד פרסום עבודת אנליזה זו, או במהלך 30 הימים שקדמו ליום הפרסום, התאגיד המורשה, או למיטב ידיעת התאגיד המורשה, תאגיד קשור לו החזיקו החזקה מהותית, כהגדרתה בחוזר רשות ניירות ערך מיום 18.9.2007, בסוג מסוים של ניירות ערך של התאגיד הנסקר.
עצמאות שיקול הדעת
אני, אלכס זבז'ינסקי, בעל רישיון מספר 5411, מצהיר בזאת שהדעות המובעות בעבודת אנליזה זו משקפות נאמנה את דעותיי האישיות על ניירות הערך המסוקרים ועל התאגיד שהנפיק ניירות ערך אלה.

הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

Right
רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי במזרחי-טפחות / צילום: יחצ

מזרחי טפחות: הנתונים לא תומכים בהורדת ריבית קרובה

רונן מנחם, כלכלן שווקים ראשי מזרחי טפחות
15/04/2024
Image by chandlervid85 on Freepik

התגובות של ישראל הן קריטיות למחירי הנפט

האקאן קאיה, נויברג ברמן
16/04/2024
Left

 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.