איילון >> הבעיות של טראמפ הופכות בהתמדה לבעיות של המשקיעים 

החשש הגובר משיתוק הממשל החדש אשר יסתיים בהדחתו של טראמפ כבר מתחיל לזעזע את השווקים הפיננסים והופך להיות סוגיה מרכזית בהתנהלות היום יומית של השווקים הפיננסים.

 

 

FacebookTwitter Whatsapp

23/05/2017 יניב פגוט

  • הסקנדלים האינסופיים אשר מחולל הנשיא דונלד טראמפ מאיימים לקצר את ימיו כנשיא ארה"ב ולהניע בחודשים הקרובים תהליך של הדחה אשר אינו צפוי להיות קצר, אלא אם הנשיא עצמו משיקוליו האישיים יתפטר מתפקידו.
  • החשש הגובר משיתוק הממשל החדש אשר יסתיים בהדחתו של טראמפ כבר מתחיל לזעזע את השווקים הפיננסים והופך להיות סוגיה מרכזית בהתנהלות היום יומית של השווקים הפיננסים. המשקיעים דחפו את מדדי המניות כלפי מעלה מאז בחירתו של טראמפ לנשיאות על רקע חיבוק האג'נדה הכלכלית של טראמפ אותה ניתן לתמצת בציפייה להפחתת מיסים חדה, השקעה מסיבית בתשתיות והגמשת הרגולציה על המערכת הפיננסית ולפיכך כל זמן שאלמנטים אלו יישומו השווקים הפיננסים ישמרו את המגמה החיובית עם טראמפ או בלעדיו. החלפת טראמפ בסגנו מייקל פנס אינה חדשות רעות לשווקים הפיננסים ההפך הוא הנכון ואולם קיפאון פוטנציאלי במערכת הפוליטית בוושינגטון אשר יביא להקפאת תוכניות כלכליות הוא הסיכון הגדול אותו רואים המשקיעים אל מול עיניהם כל פעם שסקנדל תורן מבית מדרשו של טראמפ צץ לאוויר העולם.  
  • ירידות השערים החדות ביום רביעי על רקע הדרמה הפוליטית המתהווה בארה"ב נבלמו בצמד ימי המסחר האחרונים של השבוע. מדד ה- S&P 500 חתם את שבוע המסחר ברמה של 2381.73 נקודות והוא עלה מתחילת החודש 0.91% ואילו מתחילת השנה עלה מדד זה ב- 6.38%. 475  חברות במדד פרסמו עד כה את תוצאותיהן הכספיות לרבעון הראשון של שנת 2017 ואילו בשבוע הקרוב יפרסמו 17 חברות נוספות במדד את תוצאותיהן הכספיות.  כ- 75% מן הפירמות אשר דיווחו את תוצאותיהן הכספיות לרבעון הראשון של השנה עקפו את תחזיות הרווח הרבעוני המוקדמות  ואילו 64% מן החברות המדווחות עקפו את תחזית הצמיחה בהכנסות. 
  • מדד הנאסד"ק טיפס מתחילת חודש  מאי בשיעור של 2.3%, המדד הוסיף מתחילת השנה הנוכחית 13.01%. מדד הנאסד"ק 100 עלה מתחילת החודש בשיעור של  2.71% ואילו מתחילת השנה הנוכחית הוסיף מדד מניות זה 16.2%. אנו ממשיכים לראות במדד הנאסד"ק מדד מועדף לגיוון האחזקה בשוק המניות האמריקני בשל המבנה הסקטוריאלי המועדף שלו בו הרחבנו רבות בעבר.
  • משקיעים רבים בשוק המניות של ארה"ב משקיעים חלק לא מבוטל מן החשיפה המנייתית במדד ראסל 2000 במטרה ליהנות מביצועי החברות האמריקניות בעלות שווי שוק קטן. מדד ראסל 2000 עלה מתחילת חודש מאי 2017 ב- 1.05% והוא מציג עליה צנועה של 0.75% מתחילת השנה לאחר שאשתקד כיכב ועלה ב- 19.5% והציג תשואת יתר של כ- 9% בקרוב ביחס למדד ה- S&P 500. אנו לא סבורים כי בתיק בעל חשיפות נמוכות למניות יש מקום להחזקה במדד מניות זה שכן איננו מזהים אטרקטיביות יתר ביחס לאלטרנטיבות האחרות שהזכרנו.
  • מחירה של חבית נפט מסוג ברנט עלה בשבוע האחרון בשיעור מצטבר של 5.76% וחתם את השבוע ברמה של  53.8 דולרים, יחד עם זאת צריך לזכור כי הדולר האמריקני נחלש באופן חד לאחרונה ולפיכך במונחי מטבעות הסחר ההתחזקות האחרונה של הנפט אינה דרמטית. מחירה של חבית נפט מסוג ברנט נמוך עדין ב- 5.57% מרמתה בתחילת שנת 2017. העליות השבוע באו על ידיעות על הסכמות בין מדינות OPEC לבין עצמן ובינן לבין יצואניות נפט חשובות ובהן רוסיה על הארכה ב- 9 חודשים נוספים של הקיצוץ בתפוקות במטרה להביא להקטנת מלאים לממוצע שלהם בחמש שנים האחרונות. הפגישה האמורה בנושא תתקיים ב- 26/5/2017 בווינה ובשוק מתמחרים כי הקטנת התפוקות עליה החליטו בתחילת השנה לפרק זמן של חצי שנה תתקיים בפועל לפחות עד מרץ 2018. נאמר כי קיטון בתפוקת OPEC מתפרש על ידי שחקנים אחרים בשוק כהזדמנות להגדלת נתח שוק וניכר כי תעשיית הפצלים בארה"ב נושפת בעורפה של התעשייה המסורתית. השאיפה של השחקנים המרכזיים בענף כי ההאצה בצמיחה הכלכלית הגלובלית בעתיד הנראה לעין תאיץ את הביקושים לנפט ותתמוך בעליית מחירים.. אנו ממשיכים להחזיק בעמדה לפיה מחירי הנפט בשנת 2017  יסחרו בממוצע בטווח של 45 – 55 דולרים לחבית. אסקלציה גיאופוליטית עשויה לשנות את המציאות בשוק האנרגיה מקצה לקצה וההסתברות לעימותים משמעותיים גברה בחודשים האחרונים לאור ההתפתחויות הפוליטיות בעולם.
  • להערכתנו תמשך זרימת הכספים המחודשת לשוק המניות האירופאי  אשר תתמוך בביצועיו. כלכלת גוש האירו מצויה במגמת התאוששות ותוצאות הבחירות בהולנד בצוותא עם תוצאות הבחירות בצרפת מגבירות את תחושת היציבות הפוליטית בגוש האירו ומושכות משקיעים גלובליים לגוון את תיק המניות שלהם. היה והיציבות הפוליטית באירופה תשמר אזי התאוששות כלכלית בגוש האירו, תמריצים מוניטאריים, תשואות חוב ממשלתי שליליות ותשואת דיבידנד גבוהה תומכות בשוק המניות האירופאי. אנו שומרים על המלצה  לחשיפה מנוטרלת מטבע של 15% מתיק המניות בחשיפה לשוק המניות האירופאי.
  • אנו מזכירים את עמדתנו כי בהינתן ניצחונות הכוחות הפרו יורו בצרפת וגרמניה אזי הבנק המרכזי של אירופה צפוי להפחית תמריצים בשנת 2018 והדבר עשוי להביא לעליית תשואות חוב באירופה  כבר בשלהי שנת 2017.
  • אנו סבורים כי השקעה של 15% מרכיב המניות בשוק המניות האירופאי עליה אנו ממליצים מבטאת בצורה טובה את ההזדמנויות בשוק מניות זה לצד הסיכןנים הכרוכים בהשקעה זו.  ראוי לבצע באמצעות חשיפה למדד יורוסטוקס 600  NTRמנוטרל מטבע ובאמצעות השקעה בתעודת הסל מבית WISDOMTREE המשקיעה במניות אירופה ומנטרלת חשיפה לאירו אל מול הדולר (לא אל מול השקל) אשר סימולה הוא  HEDJ.
  • אחת הסוגיות המרכזיות אשר הציתו את החששות מהפרדות של אנגליה מן האיחוד האירופאי הייתה הנכונות של קברניטי האיחוד האירופאי לנהל את תהליך ההפרדות המורכב בצורה מבוקרת תוך מזעור משברים ומחלוקות. לא מדובר במשימה פשוטה שכן קברניטי האיחוד האירופאי ודאי אינם רוצים לסמל למדינות אחרות כי הפרדות מן האיחוד האירופאי היא מהלך "משתלם" ומאידך משא ומתן לא מתפשר מצד קברניטי האיחוד עלול להביא לתנודתיות גבוהה ופגיעה בכלכלת אירופה.  בעת האחרונה קיבלנו תזכורת לסיכון זה זאת לאחר שקולות בולטים באיחוד האירופאי דורשים מאנגליה  פיצוי אדיר הנע על פי מקורות שונים בין 40- 100 מיליארדי פאונד כתשלום בגין ההפרדות מן האיחוד וכחלק מהתחייבותיה של אנגליה לאיחוד האירופאי.  באנגליה טוענים כי ההתחייבויות לאיחוד האירופאי הן מינוריות ומסתכמות במיליארדי פאונד בודדים שכן אנגליה הזרימה כספים רבים לפרויקטים של האיחוד האירופאי. מחלוקת זו היא דוגמא חיה למחלוקות הצפויות לצוף מעל פני השטח בניהול ההפרדות של אנגליה מאירופה אשר אינו צפוי להיות קל כמו שמשתקף כלפי חוץ מביצועי הכלכלה האנגלית.
  • מדד המחירים לחודש אפריל 2017 היה נמוך הן מן התחזיות המוקדמות אשר העריכו עלייה חודשית של 0.3% וחשוב מכך נמוך ביחס למדדי ינואר הממוצעים בעשר שנים האחרונות אשר עמדו בממוצע ברמה של 0.66%. למעשה מלבד מדד אפריל 2014 לא נרשם מדד אפריל כה נמוך מאז אפריל שנת 2003.  אין להתעלם מן העובדה שמדד המחירים לחודש מרץ 2017 הפתיע כלפי מעלה ועלה ב- 0.3% ולפיכך בהתבוננות דו חודשית עלה מדד המחירים במצטבר ב- 0.5%, מדובר בעלייה נמוכה מן הממוצע בעשור האחרון והיא גבוהה מהעלייה המצטברת אשתקד בעיקר בשל הירידה החדה במחירי האנרגיה בתקופה המקבילה.
  • אנו מעריכים כי מדד המחירים לצרכן לחודש מאי 2017 יעלה ב- 0.1%, עוד אנו מעריכים כי האינפלציה בשנת 2017 תסתכם ב- 0.7% בלבד והאינפלציה בשנה הקרובה תסכם ב- 0.5%. השקל החזק אשר להערכתנו צפוי להמשיך ולשמור על עוצמתו בצוותא עם מחירי הסחורות המרוסנים ושינויים מבניים במשק צפויים לשמר אינפלציה נמוכה  בשנים הקרובות. בנתונים אלו אנו ממשיכים להחזיק בהעדפה לאפיק השקלי (60%) בהשוואה לאפיק המדדי (40%). 
  • מדדי המניות בבורסת תל אביב מגיבים בימים אלו למגמות המיובאות מבורסות העולם מחד ולעונת הדוחות הכספיים של הרבעון הראשון בבורסת תל אביב מאידך. ניתן לומר כי מרבית החברות במדד ת"א 125 אשר פרסמו עד כה תוצאות כספיות הציגו מומנטום עסקי חיובי התומך בתמחור הלא נמוך של שוק המניות המקומי. סקטור הנדל"ן בבורסת תל אביב ממשיך במגמה החיובית על רקע עונת דוחות כספיים החושפת את עוצמת הביצועים הכספיים של מרבית החברות בענף זה, בדגש על נדל"ן מניב מקומי וייזום מקומי. הסקטור מציג עלייה של 19.36% מתחילת שנת 2017. המגמה החיובית בשוק אגרות החוב מהווה רוח גבית נוספת ולא צפויה לביצועי הסקטור אשר עשוי לסבול מהיפוך מגמה בשוק אגרות החוב. אנו סבורים כי מוטב לטול את סיכון הריבית בהשקעה במניות הנדל"ן המקומיות על חשבון השקעה בחוב של חברות אלו מדד תל אביב 35 מציג תשואה חיובית של 1.7% מתחילת חודש מאי 2017, מדד זה מציג תשואה שלילית של 3.3% מתחילת השנה. מדד ת"א 90 ממשיך החודש במגמה חיובית בולטת והוא מוסיף בחודש מאי כ- 3.8%, מדד מניות זה מציג עלייה  חדה של 17.6% מתחילת השנה, זאת כאשר הפער בין ביצועי צמד מדדי מניות אלו גדל בהתמדה בשבועות האחרונים מדד SME 60 אשר הינו מדד ה- SMALL CAP המקומי הבולט מציג עלייה של 5.3% מתחילת שנת 2017 והוא מפגר אחר מדד ה- MID CAP המקומי. מדד ת"א 90 הופך הלכה למעשה להכלאה בין מדד ת"א 75 הישן לבין מדד ת"א יתר 50 ואולם העובדה שעשר המניות הגדולות במדד ת"א 75 הוצאו ממנו וצורפו למדד ת"א 35, הופכות את מדד ת"א 90 למדד יתר משודרג על כל הכרוך בכך ואילו מדד תל אביב 60 SME הוא מהדורה מודרנית של מדד יתר מאגר.
  • אנו ממליצים על חשיפה של 55% מתיק המניות לשוק המניות הישראלי. אנו סבורים כי יש להחזיק בחשיפה שמרנית של 70% מרכיב המניות על פי הרשאת מוצר ולקוח. סקטורים מועדפים: נדל"ן, רשתות מזון, ביגוד מקומי, בנקים, חיפושי נפט וגז. אנו סבורים כי יש להחזיק החזקת עוגן במדד ת"א 35 ולעבות אחזקה זו בבחירת מניות פרטנית מתוך מדד ת"א 90 על בסיס הסקטורים המועדפים. 

יניב פגוט, האסטרטג הראשי של קבוצת איילון 


איילון פתרונות פיננסיים (2004) בע"מ הינה חברה בעלת רישיון לניהול תיקי השקעות כהגדרתה בחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995 ("מנהל התיקים" ו/או ) / איילון קרנות נאמנות בע"מ ("מנהל הקרנות") הינו מנהל קרן בהתאם לחוק השקעות משותפות בנאמנות, תשנ"ד-1994.[יש לבצע התאמה בהתאם לחברה שממנה יוצאת הסקירה] מנהל התיקים/מנהל הקרנות קשור לגופים הבאים: איילון קרנות נאמנות בע"מ / איילון פתרונות פיננסיים(2004) בע"מ, איילון בית השקעות בע"מ, איילון החזקות בע"מ, איילון חברה לביטוח בע"מ, נעם ברורמן השקעות בע"מ (להלן: "קבוצת איילון"). קבוצת איילון מחזיקה ו/או עלולה להחזיק ו/או לבצע פעילות בניירות הערך ו/או בנכסים הפיננסיים ו/או בסחורות המוזכרים בסקירה זו (להלן: "הנכסים") עבור עצמה ו/או עבור לקוחותיה ו/או במסגרת אחרת. אין בסקירה ו/או בנתונים, ידיעות, ניתוחים, הערכות, טקסט ו/או תמונות (להלן: "הסקירה") זו אלא הבעת דעה בלבד מתוך מטרת הבאת מידע כללי המתבסס על הידוע ביום פרסום הסקירה הגלוי והציבורי ו/או מקורות מידע אחרים אשר בעיני כותבי הסקירה ניתן להתייחס אליהם כאמינים אך המידע לא אומת בדרך עצמאית על ידי עורכי הסקירה ומשכך לא ניתן להיות ערבים לדיוק הפרטים שנכללו בה ו/או לשלמותה ויש לראות את הדברים הכתובים באופן מתאים וכמובן בכפוף לשינוים שחלו בזמן ממועד עריכת הסקירה ובכל מקרה אינה מהווה תחליף למידע המופיע בתשקיפי ההנפקה של הנכסים הרלוונטים ו/או בדיווחים הנוגעים אליהם מכל מין וסוג שהוא. האמור בסקירה זו משקף את חוות הדעת של עורכי הסקירה במועד פרסום הסקירה וזו יכולה להשתנות בכל עת ללא מתן הודעה נוספת. כמובן שסקירה זו אינה מהווה הצעה של הנכסים ואינה מהווה הזמנה לרכשם ואין לראות בה כייעוץ בדבר כדאיות ההשקעה בה ו/או כהצעה או כשידול, במישרין ו/או בעקיפין, לקנות ו/או למכור את הנכסים, בשום אופן צורה ו/או דרך. עוד יצוין כי הנכסים המוזכרים בסקירה עשויים שלא להתאים לקורא הסקירה. יודגש: סקירה זו אינה מביאה בחשבון את מטרות ההשקעה, המצב הכלכלי והצרכים הייחודיים של כל משקיע ויש לצורך בטרם קבלת החלטת השקעה כלשהי להתייעץ, ככל שנדרש, עם גורם ייעוץ מוסמך לרבות יועץ מס מוסמך בדבר השלכות המס של פעילות בנכסים או לראות סקירה זו כשיקול אחד במכלול. על רקע כל האמור, קבוצת איילון לא תהא אחראית לכל נזק ו/או הפסד שייגרמו, למאן דהו, בדרך כלשהי, במישרין ו/או בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על הסקירה ו/או שימוש בה בדרך כלשהי. אין לעשות שימוש בסקירה זו ללא רשות מפורשת בכתב מקבוצת איילון. כמו כן, נדגיש כי עליכם לבחון כל סקירה בפני עצמה ולראות האם היא נכנסת להגדרה של "עבודת אנליזה" כפי שהובאה לעיל, במידה והסקירה אכן מהווה עבודת אנליזה יש לוודא שהיא עומדת בדרישות ההוראה כאמור. לשימת לבכם, כיום הוראת האנליזה חלה גם לגבי ני"ע בחו"ל ולא רק לגבי ני"ע בארץ.


הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן–בין באופן כללי ובין תחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.

 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.