מערך ייעוץ בהשקעות | ענף מחקר שוק ההון | בנק לאומי >> האינפלציה בישראל צפוי לעלות במתינות בחודשים הקרובים מעל לציפיות השוק 

מדד המניות העולמי עלה השבוע בכ-1% ורשם שיא חדש

 

 

FacebookTwitter Whatsapp

24/02/2017 חנוך פרנקוביץ`, שי ג`רבי. ומורן מייק בכר

      סקירה שבועית, 16-23/2/2017

עיקרי ההמלצות

נתוני התוצר בישראל מעידים על התרחבות הכלכלה המקומית, זאת במקביל לעלייה איטית בלבד בסביבת האינפלציה, והמשך הלחצים לתיסוף בשער החליפין של השקל. בשלב זה סביבה זו מאפשרת את הותרת הריבית המוניטארית ברמה אפסית על ידי בנק ישראל. כל אלו, עשויים להמשיך ולתמוך בשוק ההון המקומי בתקופה הקרובה. 

גם בכלכלה העולמית נתוני המאקרו מצביעים על המשך שיפור. במקביל, חלה עליה ברורה בסביבת האינפלציה במשקים מרכזיים. מגמות אלו, ככל שימשכו, יתמכו במעבר הדרגתי לסביבה מוניטארית מרחיבה פחות בהשוואה לשנים האחרונות. לתהליכים אלו השלכות רחבות גם על הכלכלה הישראלית. עליה בסביבת הריבית בטווח הזמן הבינוני עשויה להביא לאורך זמן לשינוי באופן התמחור של כלל אפיקי ההשקעה בתיקים. 

באפיק האג"חי, אנו ממליצים על תמהיל מאוזן בין חשיפה שקלית לחשיפה צמודת מדד. קצב האינפלציה בישראל צפוי לעלות במתינות בחודשים הקרובים מעל לציפיות השוק. הערכה זו נשענת על סביבת הביקושים המקומית, התגברות האינפלציה בחו"ל, ותנאים טכניים הנוגעים להתפתחות האינפלציה. מנגד, עוצמת השקל והפחתות מיסים אפשריות - עשויים למתן את קצב עליית המדד.

המח"מ המומלץ בתיקים הוא בינוני-קצר. זאת, על רקע ההערכה שסביבת הריביות העולמית והמקומית תוסיף לעלות בשנים הקרובות. בשוק האג"ח הקונצרני, הן בחו"ל והן בישראל, אנו מעדיפים להתמקד באג"ח איכותיות בדירוגים גבוהים חלף הדירוגים הנמוכים, עקב מרווחי הסיכון הנמוכים ששוררים באפיק זה. 

במבט כולל, אנו ממליצים על חשיפה מנייתית ממוצעת. בטווח הארוך, שינויים במדיניות הפיסקאלית בארה"ב עשויים להביא לשיפור ברווחיות הפירמות, אך מנגד עלולים להיות מלווים בהתפתחות גורמי סיכון לכלכלה העולמית (קיטון בסחר העולמי, גידול נוסף בחוב הממשלתי, עלייה בסביבת האינפלציה, סיכוני מטבע ועוד). לאור רמת התמחור הגבוהה גם בשאר אפיקי ההשקעה, האפיק המנייתי נותר אפיק מרכזי בתיק ההשקעות המומלץ

אנו ממליצים על אחזקה מהותית במניות ישראל. רווחי הפירמות המקומיות צפויים לגדול לאור השיפור בקצב ובהרכב הצמיחה בישראל, שוק העבודה החזק, וההערכה שהעלאת ריבית בישראל לא צפויה בחודשים הקרובים. בנוסף, תמחור שוק המניות הישראלי עדיף על שוקי המניות העיקריים בחו"ל. יחד עם זאת, קיימת עדיפות לבחירת מניות באופן סלקטיבי ולא באמצעות רכישת המדדים הכלליים. זאת, עקב כך שמספר מניות שאינן מומלצות, הינן בעלות משקל גבוה יחסית במדדים אלו.

הפער בין הריביות המוניטאריות של ארה"ב ושל ישראל צפוי להמשיך ולהתרחב במהלך שנת 2017. התרחבות זו עשויה להביא לעלייה בתנודתיות שער החליפין, ולמתן את הלחצים הבסיסיים לתיסוף השקל, אנו ממליצים על חשיפה מט"חית בתיק ההשקעות באמצעות אחזקות באפיק המנייתי והקונצרני בחו"ל ללא גידור החשיפה המטבעית. זאת, גם בשל אופיה הממתן של חשיפה מטבעית על התנודתיות הכוללת בתיקי ההשקעות.

קיימת חשיבות גבוהה למתן דגש על איזונים נכונים בין נכסי סיכון (מניות, אג"ח קונצרני, סחורות) לבין רכיבי הנזילות והאג"ח הממשלתי המהווים "כרית ביטחון" בתיק ההשקעות, לצורך שמירה על רמת סיכון סבירה בתיק.  
 
התפתחויות בשווקים

הפרוטוקולים מהחלטת הריבית האחרונה בארה"ב שפורסמו השבוע מצביעים על אי ודאות גבוהה בנוגע להעלאת ריבית אפשרית באמצע חודש מרץ. במסגרת זו, ניכר ספק לגבי ההתפתחויות העתידיות בסביבת האינפלציה בארה"ב, במקביל לאי בהירות לגבי אופן יישום המדיניות הפיסקאלית. נראה כי לנתוני המאקרו השוטפים שיתפרסמו בשבועיים הקרובים יהיה משקל גבוה בהחלטת הריבית. בנקודת הזמן הנוכחית, ההסתברות להעלאת ריבית בחודש מרץ המגולמת בחוזים על הריבית ירדה מעט והיא עומדת כעת על 34%. נזכיר כי האינפלציה ל- 12 החודשים האחרונים בארה"ב המשיכה לטפס בחודש ינואר והיא עומדת כעת על 2.5%. מנגד, דו"ח התעסוקה של חודש ינואר הצביע על התמתנות מסוימת בקצב עליית השכר הממוצע. עוד פורסמו השבוע בארה"ב אומדנים ראשונים למדדי מנהלי הרכש לחודש פברואר, שהיו אמנם מעט נמוכים ביחס לתחזיות אך עדיין עומדים ברמה גבוהה ביחס לשנה האחרונה. לעומת זאת, מדדי מנהלי הרכש בגוש האירו (ייצור ושירותים) הפתיעו לחיוב ועלו לרמות שיא של השנים האחרונות.

בשווקים הגלובליים נמשך השבוע המומנטום החיובי ומרבית מדדי המניות העיקריים הוסיפו לעלות, חלקם תוך קביעת שיאים חדשים. במסחר תמכו פרסום נתוני מאקרו חיוביים בעולם כאמור ותוצאות כספיות חיוביות לרבעון הרביעי של 2016 של מספר חברות גדולות בארה"ב. בגוש האירו וביפן נתמכו השווקים גם על ידי המשך חולשה של האירו והין היפני אל מול הדולר. בשוק האג"ח, נרשמה השבוע ירידה מתונה בתשואות אגרות החוב הממשלתיות הארוכות בשווקים המרכזיים.  

בישראל, נרשמה השבוע מגמת מסחר מעורבת במדדי המניות העיקריים, אשר הושפעה לשלילה מתנודות מחירים חדות של מספר מניות ספציפיות. נמשכים הלחצים לתיסוף בשער החליפין של השקל מול סל המטבעות, לאחר פרסום נתוני צמיחה חיוביים למשק המקומי מצד הלמ"ס בסוף השבוע שעבר. לקראת סוף השבוע רכש בנק ישראל כ- 200 מיליון דולר בניסיון למתן את המשך התיסוף בשקל. 

שוק אגרות החוב
 
תשואות אגרות החוב הממשלתיות הארוכות בשווקים העיקריים ירדו השבוע לאחר עלייה חדה יחסית שנרשמה בהן בשבוע שעבר ועל רקע פרסום הפרוטוקולים של החלטת הריבית האחרונה בארה"ב.      

בארה"ב, נרשמה ירידת תשואות של 4 נ.ב. באגרות החוב הארוכות, בעוד התשואות בחלקו הקצר של העקום נותרו כמעט ללא שינוי. ציפיות האינפלציה הגלומות לטווחים של 5 ו- 10 שנים רשמו עלייה קלה והן עומדות כעת על 1.91% ו- 2.03% בהתאמה, קרוב לרמת השיא של השנתיים האחרונות. 

גם בגרמניה נרשמה השבוע ירידת תשואות חדה יחסית של כ- 8-10 נ.ב. לכל אורך העקום הממשלתי, בדגש על אגרות החוב הקצרות. בתוך כך, המרווח בין אגרות החוב ל- 10 שנים של ממשלת צרפת לבין מקבילותיהן בגרמניה הוסיף לעלות השבוע בהמשך למגמה בחודשים האחרונים ועל רקע עלייה מסוימת בחששות המשקיעים לקראת הבחירות הכלליות הצפויות להתקיים בצרפת בחודשים אפריל ומאי.     

בישראל, המדד המשולב למצב המשק המפורסם על ידי בנק ישראל עלה בחודש ינואר ב- 0.2%, קצב מעט נמוך ביחס לזה שנרשם בחודשים האחרונים של שנת 2016. התמתנות המדד המשולב הושפעה מירידה חדה שנרשמה בייבוא מוצרי צריכה בחודש ינואר בדגש על כלי רכב, לאחר עלייה חדה שנרשמה בהם לקראת סוף שנת 2016.   

תשואות אגרות החוב השקליות הארוכות של ממשלת ישראל ירדו במעט בדומה למגמת המסחר בעולם, אך במידה מתונה יותר. באפיק הצמוד, נסחרו אגרות החוב הממשלתיות בנטייה לירידות שערים, בדגש על אגרות החוב הארוכות. ציפיות האינפלציה הגלומות עלו במעט בטווח הבינוני, ומנגד, ירדו בטווח הארוך. 

באפיק הקונצרני, נסחרו מרבית מדדי התל בונד בנטייה לירידות שערים קלות תוך התרחבות מסוימת במרווחי האשראי. במסחר בלטו לשלילה מדדי התל בונד תשואות ותל בונד תשואות שקלי שירדו ב- 0.2% ו- 0.4% בהתאמה.   

שוק המניות

מדד המניות העולמי עלה השבוע בכ-1% ורשם שיא חדש, על רקע פרסום נתוני מאקרו חיוביים כאמור, עונת דוחות חיובית בארה"ב ובאירופה, וירידה נוספת ברמת הסיכון בסין כפי שהיא נתפשת על ידי המשקיעים בשוק ההון. עליות חדות יחסית נרשמו בחלק מהמדדים המרכזיים במדינות המתפתחות ובמדדי ארה"ב. 

מדדי המניות העולמיים של ענפי שירותי התשתיות והמוצרים לצריכה שוטפת רשמו עליות שערים של כ-2%, במקביל לירידה קלה בתשואות עקומי האג"ח הממשלתיות העיקריים. מנגד, מדדי המניות של ענפי האנרגיה והסחורות רשמו ירידות שערים, במקביל לירידות קלות במחירי הסחורות. 

המסחר בשוק המניות המקומי התאפיין בשבוע החולף במגמה מעורבת. מדד ת"א 35 רשם ירידות שערים, בהובלת מניות הבנקים. גם סקטור הדשנים בלט לשלילה. מנגד, סקטור הנדל"ן בלט בעליות שערים, בהובלת מניות המחזיקות בנכסי נדל"ן בגרמניה. שותפויות האנרגיה נתמכו בהחלטה הסופית של שותפויות "לוויתן" להתחיל בפיתוח הפרויקט. מניות הסלולר, שטיפסו לאחרונה לשיאים, על רקע הציפייה לעלייה זוחלת במחירי החבילות, רשמו עליות שערים גם השבוע. מניות קמעונאיות המזון הציגו איתנות, בהשפעת פרסום דו"חות כספיים בענף. סקטור הטכנולוגיה נסחר גם הוא על רקע התוצאות הכספיות לרבעון הרביעי של 2016, אך הושפע גם מעדכון תחזיות שפורסמו ל-2017, שהביאו לתנודתיות חריפה בחלק ממניות הסקטור. 

מטבעות וסחורות

בסיכום שבועי התחזק הדולר ב-1% מול סל המטבעות העולמי. האירו רשם פיחות בשיעור זהה, בהתאם למגמה הכללית של התחזקות הדולר בעולם ועל אף פרסום נתוני מאקרו חיוביים באירופה, וביניהם מדדי מנהלי הרכש ומדד המחירים לצרכן לינואר, שעלה בכ-1.8%. סיבה נוספת לחולשת האירו היא אי ודאות פוליטית בגוש האירו. נזכיר כי במהלך השנה הנוכחית יתקיימו בחירות בהולנד, צרפת וגרמניה. 

השקל הוסיף להתחזק מול הדולר (0.3%) לרמה של 3.71 ₪ ומול האירו לרמה של 3.91, הנמוכה מזה 15 שנה. התיסוף נרשם על אף התערבות בנק ישראל במסחר במט"ח. 

מדד הסחורות העולמי ירד השבוע בכ-0.5%, בשל ירידות שערים במחירי המתכות היקרות והסחורות החקלאיות. מחיר חבית מסוג WTI עלה בכ-2.5% והושפע לחיוב מפרסום דו"ח של מכון הנפט האמריקאי (API) שהצביע על ירידה של 884,000 חביות במלאי הנפט בארה"ב. היום יפורסמו נתוני סוכנות האנרגיה הממשלתית. ע"פ ממוצע התחזיות בבלומברג, הנתונים יצביעו על גידול במלאים בהיקף של 3.25 מיליון חביות. מחיר הזהב נותר ללא שינוי על אף התיסוף בדולר, ומחיר הכסף נחלש בכ-0.3% בלבד. 

אג"ח: שי ג'רבי
סחורות ומטבעות: מורן מייק בכר
   
חנוך פרנקוביץ'
ענף מחקר שוק ההון

מסמך זה בוצע בהסתמך אך ורק על מידע פומבי גלוי לציבור. אין לראות במסמך זה המלצה או תחליף להפעלת שיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או הזמנה לקבלת הצעות, או ייעוץ -  בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא - לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. הנתונים נלקחו ממערכות ממוכנות כגון מגמה, גרפיט, בלומברג ועוד, למעט מקרים שבהם נכתב אחרת ולא בוצעו בדיקות לאימות הנתונים. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין ההערכות המובאות כאן לתוצאות בפועל. הבנק אינו מתחייב להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. לבנק ו/או לחברות בנות שלו ו/או לחברות הקשורות אליו ו/או לבעלי שליטה ו/או לבעלי עניין במי מהם, עשוי להיות מעת לעת עניין במידע.



הנתונים, המידע, הדעות והתחזיות המתפרסמות באתר זה מסופקים כשרות לגולשים. אין לראות בהם המלצה או תחליף לשיקול דעתו העצמאי של הקורא, או הצעה או שיווק השקעות או ייעוץ השקעות ב: קרנות נאמנות, תעודות סל, קופות גמל, קרנות פנסיה, קרנות השתלמות או כל נייר ערך אחר או נדל"ן– בין באופן כללי ובין בהתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל קורא – לרכישה ו/או ביצוע השקעות ו/או פעולות או עסקאות כלשהן. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות בין התחזיות המובאות בסקירה זו לתוצאות בפועל. לכותב עשוי להיות עניין אישי במאמר זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמו ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. הכותב עשוי להימצא בניגוד עניינים. פאנדר אינה מתחייבת להודיע לקוראים בדרך כלשהי על שינויים כאמור, מראש או בדיעבד. פאנדר לא תהיה אחראית בכל צורה שהיא לנזק או הפסד שיגרמו משימוש במאמר/ראיון זה, אם יגרמו, ואינה מתחייבת כי שימוש במידע זה עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש.


Right
Left

 

 
 
 

 

האתר מאפשר לראות את הרכבי קרנות נאמנות עד לרמת נייר הערך הבודד ובנוסף לדעת כמה קרנות נאמנות מחזיקות באותו נייר ערך מסוים ובאיזה היקף.בנוסף האתר מעלה כתבות פרשנוית וראיונות עם מנהלי קרנות לשם הצגת מדיניות ודרך קרן נאמנות.